Otok PAG

Otok PAG, kamniti biser Jadrana, otok paškega sira in pršuta, odlične jagnjetine ter dobrega vina, čudovite čipke, nore zabave in peščenih plaž.

Zaradi proda in peska, ki se polagoma spuščata v morje, so plaže zelo primerne za otroke in njihovo brezskrbno igro. Še posebej atraktivne so plaže Zrče, Straško, Čista, Stara Novalja, Caska in Šimuni, ki nudijo tudi širok izbor športno-rekreativnih dejavnosti, od vodnih športov, tenisa do odbojke na mivki.

Dobrodošli na Pagu, najmanj običajnem hrvaškem otoku, ki ima obliko meseca in na katerem rastejo najstarejše oljke na svetu.

Poiščite skriti kotiček otoka kar na kolesu, kolesarskih stez vzdolž in povprek otoka je namreč več kot dovolj. Stalna prisotnost vetra ponuja idealne pogoje za jadranje na vodi, morsko dno paškega arhipelaga pa skriva številne skrivnosti. Povsem vseeno je, ali boste obiskali edinstvene dalmatinske otoke in narodne parke, prepustite se uživanju v naravnih lepotah, pristni domači hrani in odličnem vinu.

Otok Pag je peti največji otok na Jadranu, znan po slabi pokritosti z vegetacijo. Nekatere predele obiskovalci pogosto primerjajo s površino lune. Pag je dolg in ozek otok, ki se razprostira ob Velebitskem kanalu vzporedno s celinsko obalo. Podnebje je sredozemsko. Zaradi svojega položaja pod gorskim mogotcem Velebitom, iz katerega skozi vse leto udarja močna burja, je otok Pag skoraj v celoti posut s soljo iz Velebitskega kanala. Od tod izvirajo znani paški prehrambni izdelki, denimo paški sir, paški pršut in paška jagnjetina. Otok Pag je edini hrvaški otok, ki je razdeljen na dve županiji. Severni del otoka (Novalja) se nahaja v Ličko-senjski, južni del otoka (Šimuni, Kolan, Pag, Povljana) pa v Zadarski županiji.

Otok Pag, mesto, kjer boste nastanjeni, in namestitvene kapacitete vam želimo predstaviti na čim bolj pester način ter vam tako predstaviti zmožnosti, ki vas čakajo na tem lepem in bogatem otoku.