Ribolov na Jadranu/Fishing in Adriatic see

just for real Anglers

Kot po vsem svetu je tudi na Jadranu zelo priljubljen ribolov vseh tehnik in zvrsti. Ribolov na Jadranu se je v zadnjem desetletju zelo razširil. Skoraj do razsežnosti, ki so že malo skrb vzbujajoče. V mislih imamo tako gospodarski ribolov kot športni ribolov.

Medtem ko svet zaskrbljeno opazuje, kako izumirajo vrste v morju, medtem ko države pobirajo davke in ne zaščitijo določenega izlova, ostali upamo na ulov kapitalne ribe.

Predstavili vam bomo športni ribolov, ki je tudi edini zares v naših srcih. Čeprav je morje prelovljeno, se še vedno najdejo kraji za dober ribolov, tako po svetu kot tudi v Jadranskem morju. Naj omenimo, da je Jadran ena izmed najboljših ribolovnih območij na svetu v lovu na modro-plavute tune (Thunnus thynnus). Še vedno obstajajo kotički, kjer je raj za ribe in prostor za uživanje ribičev. Če imate radi ribolov, vas bodo zanimali tudi članki v našem blogu.

Za vse, ki bi si radi privoščili dan ali dva vrhunskega ribolova, v mislih imamo ribolov velikih rib (t.i. big game fishing), smo za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov, predvsem kje in s kom loviti. Ponudniki, ki jih poznamo osebno in za katere vemo, da živijo samo za »tisti prijem« in s katerimi boste tako ribolovno kot gurmansko navdušeni, so:

  • BIG GAME FISHING ISTRA, g. Robert Reninger, kontakt
    https://www.facebook.com/istrabiggame/
  • Big GAME FISHING BURA, otok Krk
  • Big GAME FISHING ARTENA CHARTER, otok Murter (JEZERA)
  • ZADAR BOAT – fishing charter with MARIN HUZJAK, Zadar – Dugi Otok, Kornati

Za vse ostale informacije glede ribolovnih charterjev smo vam na voljo (kontakt).

Posebno zahvalo za nasvete, ki sem jih dobil v svetu big game ribolova, dolgujem dobremu prijatelju in enemu najboljših slovenskih morskih ribičev, Bojanu Cestarju (Slovenian big game team Barracuda).