Vprašanja strank

Kakšen je postopek rezervacije in kako izvedem plačilo?

Najprej izberite svoj apartma, nato nam pošljite obrazec s povpraševanjem za prost termin ali nas pokličete na telefonsko številko 00386 (0)41 972 918 (delovni čas od ponedeljka do sobote od 8. do 20. ure). Lahko nam po elektronski pošti (info@adriatic-sunset.com) napišete okvirne želje in mi vam bomo glede na napisano predlagali določeno namestitveno kapaciteto.

Ko dobite naš odgovor, da je želena kapaciteta prosta, nam potrdite, da bi radi opravili rezervacijo. Po elektronski pošti vam pošljemo predračun za plačilo avansa (v PDF obliki).

Akontacijo, t.j. 25 % predračuna, je potrebno vplačati naslednji dan, da si zagotovite želeni termin. Plačilo akontacije lahko izvršite na banki, pošti ali preko elektronskega bančništva. Po plačilu akontacije boste na e-mail v PDF obliki prejeli “Potrdilo o rezervaciji in o plačilu akontacije”. Ob prihodu v apartma potrdilo pokažete lastniku namestitvene kapacitete.

Cena namestitve je cena, ki jo zahteva lastnik, zato boste preko nas prihranili drago provizijo, ki jih pobirajo različne potovalne agencije. Ostalih 75 % predračuna morate poravnati lastniku apartmaja na dan prihoda, na kar vas bomo dodatno spomnili.

TVEGANJE ODPOVEDI

Tveganje odpovedi vam brezplačno omogočamo do 21 dni pred odhodom oziroma terminom rezervacije. Po tem datumu vam vplačanega avansa ne moremo vrniti.

Ali dobim kakšno potrdilo o rezervirani apartmaju?

Seveda.

Dobili boste potrdilo o plačanem avansu. Ko vplačate akontacijo (25 %), prejmete potrdilo v PDF obliki po elektronski pošti. To potrdilo vsebuje zagotovilo, da ste vplačali akontacijo in da je želeni termin rezerviran za vas.

Ali so potrebna kakšna doplačila na licu mesta?

Ne.

Celo turistična taksa je že obračunana v predračunu, ki ga prejmete po e-mailu (znaša 1 EUR / osebo na dan), zato ob prihodu v apartma niso potrebna nikakršna doplačila.

V primeru, da pri določeni kapaciteti obstaja kakšno doplačilo, vas bomo o tem obvestili ob morebitni rezervaciji termina oziroma v oglasu.

Ali moramo s seboj vzeti brisače in posteljnino?

Ne. Vsi naši apartmaji imajo brisače in posteljnino, zato vam tega ni potrebno prinesti. S seboj prinesite le brisače za na plažo.

Ali lahko dobim tel. št. gostiteljev, da jih pokličem v primeru, ko jih potrebujem?

Seveda. Vedno pa lahko pokličete tudi nas  (Blaž, Jana, …), saj tudi mi poznamo pot do naših apartmajev.

Zakaj moram ob prihodu gostiteljem izročiti naše osebne dokumente? Kdaj jih dobim nazaj?

Ob prihodu je potreben postopek registracije pri lokalni turistični organizaciji, ki za vsakega turista zaračuna turistično takso (v povprečju znaša 1 EUR / dan po osebi, otroci mlajši od 12 let brezplačno. Takso ste ob rezervaciji že plačali in se vam ob prihodu s tem ni treba obremenjevati.

Gostitelj to opravi v vašem imenu, saj vas lahko kot gostujočega turista prijavi samo lastnik apartmaja.

Kaj pomeni, da ste za nas dosegljivi 24 ur na dan in tudi v času našega letovanja oziroma ali nam nudite vsesplošno pomoč?

To pomeni, da nas lahko kadarkoli pokličete ali nam pišete na mobilno telefonsko številko, kadar potrebujete pomoč ali informacijo. Radi poskrbimo za vas in vaše želje!

Zakaj imate tako malo apartmajev v ponudbi?

Prav vsak apartma preizkusimo osebno. Tako poskusimo ugotoviti, ali je kakovosten, kako blizu je plaža in ali ponuja domačnost, ki jo imamo radi. Na leto preizkusimo približno 10 apartmajev, vendar navadno ne objavimo vseh.

Izjemno pomembno je, da se naši gostje počutijo dobro in da v apartmaju uživajo. Veliko vlogo igra tudi odnos lastnikov; vsi tisti, s katerimi sodelujemo, so izjemno prijazni in zanesljivi.

Izbira apartmajev je manjša, rer vam ponujamo le 100 % informacije! Na naši spletni strani so le namestitvene kapacitete, ki smo jih osebno preizkusili in ki so se izkazale kot zaupanja vredne. Oddih v njih vam bo za vedno ostal v lepem spominu.

Ni nujno, da je apartma zelo drag, mora pa imeti nekaj, nad čimer se navdušimo – čaroben pogled na morje, nepozaben sončni zahod, kakovostna oprema, nadpovprečno gostoljubni lastniki, sanjska plaža v neposredni bližini, možnost ribolova …

Nisem še slišal/a za apartmaje preko strani ADRIATIC SUNSET. Je to nekaj novega? Kako vem, da ste zanesljivi?

Podjetje Adriatic Sunset je novo podjetje. Za nas verjetno še niste slišali, ker se ne oglašujemo v vseh mogočih medijih in ne ponujamo paketov masovnega turizma. Ponujamo izključno domači  turizem na otoku Pag, zato tudi naša ponudba ni primerna za vse ljudi.

Ker smo ugotovili, da nam stranke zaupajo, samo se posredništva pri oddajanju namestitvenih kapacitet lotili tudi profesionalno. Vsaki stranki se posvetimo, jo natančno poslušamo, svetujemo in nudimo veliko informacij. Tako ji pomagamo pri končni odločitvi in priskrbimo potrebno, da preživi sanjski dopust.

Za vsako stranko skrbimo kot za najboljšega prijatelja.

Zakaj bi letoval/a na Jadranu?

Jadran je za nas najlepši kraj na svetu. Obiskali smo nekaj krajev sveta, a kar zadeva morje se vračamo le še na Jadran.

Pomemben je tudi stik z domačini, z lokalnim prebivalstvom oziroma občutek domačnosti.

Kljub občasnim nesoglasjem med Slovenijo in Hrvaško se nam zdi pomembno, da so tamkajšnji prebivalci prijetni in gostoljubni.

Kako prispem na otok Pag?

Na otok Pag lahko pridete na dva načina.

 1. Prva možnost je prevoz s trajektom: Prizna – Žigljen (Pag) – vožnja traja približno 15 minut. V času poletnih mesecev (in dopustov) trajekti vozijo non-stop (dan in noč), izven poletnih počitnic pa vozijo po ustaljenem urniku.Plovni red trajekta (Prizna – Žigljen):
  http://www.putovnica.net/prijevoz/trajekt-prizna-zigljen-pag-jadrolinija

  Cene:
  Približno 22 EUR za vozilo + voznika (visoka sezona) – enosmerna karta
  Približno 2,5 EUR za odraslo osebo – enosmerna karta

  PRIZNA – JADROLINIJA – Agencija Prizna
  Telefon. +385 53 88 96 00

  ŽIGLJEN – JADROLINIJA – Agencija Žigljen (Pag)
  Telefon. +385 98 299 133

  Povezava: Webcam – Prizna ali http://trajekti-prizna-zigljen.blogspot.si/2008/01/live-camera.html#prizna
  Povezava: Webcam – Žigljen (Pag) ali http://trajekti-prizna-zigljen.blogspot.si/2008/01/live-camera.html#zigljen

 2. Iz celine prek mostu: najenostavnejši dostop (brez čakalnih vrst na trajekt) omogoča paški most, ki se nahaja na jugovzhodu otoka. Čeprav je pozimi zaradi burje pogosto zaprt, je v sončnih in mirnih mesecih elegantna izbira, saj se most nahaja blizu avtoceste Zagreb – Split (med izvozom Posedarje in otokom Pag je približno 20 kilometrov).

Stroški so pri obeh možnostih približno isti.

Kdaj naj se odpravimo na pot?

Pred odhodom nas lahko vedno pokličete, takrat vam bomo sporočili možnosti za prihod v apartma. Morda boste morali počakati na odhod gostov, ki so v apartmaju bivali pred vami. V tem primeru vam bomo tudi svetovali, kje lahko v miru počakate in preživite čas do zasedbe apartmaja.

Ali lahko najamemo čoln in kakšne so cene?

Seveda, čoln lahko najamete. Možnosti je kar nekaj, težava je le, da so cene za najem zelo različne.

Če želite najeti plovilo za celoten čas vašega bivanja, je najem mnogo cenejši v Sloveniji.

Druga možnost je, da plovilo najamete v mestu Zadar, kjer je agencija za najem slovenskih plovil. V tej agenciji vam bodo znali še najbolje pomagati pri iskanju primernega plovila.